Το άκρως επίκαιρο σεμινάριο με τίτλο “FOOD & BEVERAGE Costing Level 1” έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πολύτιμη θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση κοστολόγησης τροφίμων και ποτών στους συμμετέχοντες καθώς και να τους διευκολύνει στην εργασία τους σε καιρούς που ο αυστηρός οικονομικός έλεγχος είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Το σεμινάριο καλύπτει τα παρακάτω θέματα:
1 – Back-Τo-Basics
- Υπολογισμός κόστους πρώτων υλών (Food Cost)
- Υπολογισμός μεικτού κέρδους (Gross Profit)
- Υπολογισμός σταθερών εξόδων – Εργατικά / Λειτουργικά κόστη (Fixed Costs)
2 – Advanced Tools
- Ανάλυση Νεκρού Σημείου (Break Even Analysis) – Πόσες πωλήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν για να αρχίσει η επιχείρηση να σημειώνει κέρδη;
- Μηχανική Μενού (Menu Engineering Analysis) – Ανάλυση κερδοφορίας & δημοτικότητας του κάθε κωδικού (πιάτου / προϊόντος) του μενού και σίγουροι τρόποι για βελτίωση της επίδοσης του.
- Κατανομή & Εξάπλωση τιμών στον κατάλογο (Price Spread / Price distribution) – Ο τρόπος κατανομής και εξάπλωσης των τιμών στον κατάλογο χαρακτηρίζουν την επισιτιστική επιχείρηση στα μάτια των πελατών.
- Αντιλαμβανόμενη αξία σε σχέση με την τιμή (Value for Money) – Ακριβής γνώση του τι πιστεύουν οι πελάτες για τις τιμές σε σχέση με την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών της επισιτιστικής επιχείρησης, χωρίς να ερωτηθούν.
- Πρακτική εφαρμογή της θεωρίας με τη βοήθεια του “CostoMenu” – online πλατφόρμας κοστολόγησης συνταγών και μενού – και αναλυτική παρουσίασή του.
Παροχές
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου.
- Σημειώσεις της θεματολογίας σεμιναρίου.
- Δωρεάν εκπαίδευση στην χρήση του CostoMenu
Οργάνωση:
Culinary Studies Centre