Έχοντας εξειδικευτεί στο κέντρο εκπαίδευσης του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου Chef Alain Ducasse και έχοντας εργαστεί επι σειρά ετών στα πλέον περιζήτητα εστιατόρια και ξενοδοχεία του Παρισιού όπως το Hotel Costes, το Plaza Athenée και το Atelier Joël Robuchon, ο Ιωσήφ Συκιανάκης σήμερα μετρά 20 χρόνια εμπειριάς στον χώρο της εστίασης. Ως έμπειρος Τεχνικός Μαγειρικής αλλά και επιχειρηματίας εστίασης καλείται να οργανώνει και να υποστηρίζει συμβουλευτικά μεγάλες επισιτιστικές επιχειρήσεις. Έχει συνδράμει με τις ιδέες του στον σχεδειασμό της online πλατφόρμας κοστολόγησης τροφίμων & ποτών CostoΜenu και παράλληλα παρέχει τις υπηρεσίες του ως ιδωτικός Σεφ καθώς και ως διοργανωτής Catering.